‘Godin, held’, Gustaaf Peek (Querido)

Jesse Keff (Athenaeum Boekhandel) | 13 februari 2015

In Godin, held worden grote thema’s aangesneden: liefde, intimiteit, verlangen en vergankelijkheid, het komt allemaal aan bod. Dat het boek niet omvalt van pretentie, maar leest als een universele ode aan de liefde, komt door de bijzondere vorm en prachtige schrijfstijl.

 

Om en om volgen we Tessa en Marius, van de laatste liefdesverklaring tot eerste gedachte aan elkaar. Hunkerend naar samenzijn en tegelijk gescheiden levend. Als twee mensen zo’n fantastisch liefdesleven hebben, verwacht je dat daar een gelukkig huwelijk aan vast zit, maar Tessa als Marius treffen elkaar sporadisch in hotelkamers en gaan daarna terug naar hun eigen realiteit.

 

Dit maakt nieuwsgierig naar de reden, maar dat deze nieuwsgierigheid slechts ten dele wordt bevredigd stoort niet. Het hoort bij de keuzes die Tessa maakt aan het begin van haar leven en het vermogen van Marius zich te schikken in de consequenties daarvan. Dat maakt dit boek ook meer dan een verslag van een fysieke relatie. Je bent getuige van twee levens: voor altijd samen, hoe ver ze soms ook van elkaar verwijderd zijn.

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden