'Melk & dadels', Saloua el Moussaoui en Houria el Moussaoui (Rose Stories)

Manda Heddema (boekhandel De Koperen Tuin, Goes) | 19 december 2014

Melk & dadels is een kookboek om te lezen! Het is in de eerste plaats een ode aan moeders. Twintig Marokkaanse moeders worden geportretteerd, vrouwen die met elkaar gemeen hebben dat zij op een dag naar Nederland kwamen met in hun hoofd de traditionele familierecepten. Naast hun levensverhalen staan de familierecepten, eindelijk op schrift gesteld. De titel verwijst naar de traditionele combinatie van melk en dadels die gegeten wordt tijdens een bruiloft. In het boek staan meer van deze feestgerechten zoals het recept van de b’stilla, maar ook voor dagelijkse maaltijden als eenvoudige tajines, koekjes, toetjes en salades. De recepten zijn goed te maken, het gaat immers om gerechten die hun weg in de praktijk allang gevonden hebben. Jammer is alleen dat bij de gerechten nergens staat hoe lang de totale bereidingstijd is. Voor iemand die de maaltijden niet kent, is dat nuttige informatie. Melk & dadels is een bijzonder boek dat tien dagen na verschijnen al de Gouden Garde won, de publieksprijs van het Kookboek van het Jaar.

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden