PROEF ABONNEMENT

Kennismaken met BOEKBLAD? Neem een voordelig proefabonnement. Voor slechts 26,50 euro ontvangt u twee keer BOEKBLAD Magazine in de bus en heeft u twee maanden toegang tot alle onderdelen van de website. Klik hier om u aan te melden.

Coördinator publiciteit Uitgeverij Signatuur

Afdrukken

4 februari 2013

Bedrijf

De Arbeiderspers | A.W. Bruna Uitgevers

Locatie

Utrecht

Bedrijfsinformatie

De Arbeiderspers | A.W. Bruna Uitgevers heeft met auteurs als David Baldacci, Anna Enquist, John Grisham, Berthold Gunster, Maarten ‘t Hart, Arthur Japin, Stieg Larsson, Charles Lewinsky en Carlos Ruiz Zafón een zeer sterke positie in de Nederlandse markt. Wat betreft omzet, groei en marktaandeel zijn we in het boekhandelskanaal een van de grootste uitgeverijen van Nederland. Naast De Arbeiderspers en het Fictiefonds A.W. Bruna bestaat de uitgeverij uit de fondsen Signatuur, Orlando en non-fictie, met o.a. de imprints Lev. en VIP. Ook verzorgen wij de verkoop van de boeken van Voetbal International en Happinez.

 
Op korte termijn zijn wij op zoek naar een enthousiaste en ervaren

 

Coördinator publiciteit Uitgeverij Signatuur (24 uur)
 

De coördinator publiciteit is verantwoordelijk voor de vrije publiciteit van de fictietitels en -auteurs van het Signatuur-fonds en zorgt ervoor dat deze op de best mogelijke manier in de media onder de aandacht komen. De coördinator werkt zelfstandig, maar wel in nauw overleg met de overige marketingmedewerkers om zo tot de meest effectieve en efficiënte aanpak te komen.


Werkzaamheden

• Het opstellen en uitvoeren van pr-plannen voor de speerpunttitels en -auteurs van Uitgeverij Signatuur
• Het onderhouden van nauw contact met de media en deze continu van de voor hen relevante informatie voorzien
• Schrijven, versturen en publiceren van pers- en nieuwsberichten
• Beheren van websites, Facebook- en Twitter-accounts
• Monitoren van en reageren op wat er over onze boeken en auteurs gezegd wordt in de media
• Organiseren van auteursbezoeken, interviews en boekpresentaties
• Marketingondersteuning bij de speerpunttitels.

Profiel kandidaat

We zijn op zoek naar een zelfstandig werkende coördinator met een breed netwerk. Je bent communicatief zeer sterk, je weet goed welke informatie voor de media belangrijk is, je bent een teamplayer en je bent stressbestendig. Uiteraard heb je een grote affiniteit met boeken.

 

Verder bezit je: 
• Ten minste 3 jaar werkervaring in een uitdagende pr-, marketing- of journalistieke functie
• Een Bachelor of Master HBO Communicatie of HBO Journalistiek, eventueel aangevuld met NIMA Communicatie-B
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
• Goede beheersing van MS Office
• Goede beheersing van de Engelse taal.

 

Arbeidsvoorwaarden

Voor wat betreft de arbeidsvoorwaarden geldt als basis de CAO voor het Boeken- en Tijdschriftuitgeverijbedrijf en het supplement arbeidsvoorwaarden van WPG Uitgevers. De functie is ingedeeld in een bij WPG Uitgevers geldende salarisschaal, waarbij het salaris mede afhankelijk is van opleiding en ervaring.

 

Werken bij De Arbeiderspers | A.W. Bruna Uitgevers

betekent werken in een informele en transparante werkcultuur. Wij zijn een commercieel bedrijf dat kiest voor kwaliteit. Sinds 1 januari 2012 doen wij dat vanuit een nieuw kantoor aan de rand van het centrum van Utrecht. Wij werken volgens de principes van MVO met oog voor de wereld om ons heen, het milieu, onze mensen en voor alle andere betrokkenen. We bieden een dynamische werkomgeving waar verantwoordelijkheid nemen en eigen initiatieven en ideeën aandragen gewaardeerd en verwacht worden.

Contact

Solliciteren?

Reageer dan voor 22 februari per mail naar WPG Uitgevers, t.a.v. hr@wpg.nl. Nadere informatie over deze functie wordt graag verstrekt door Nathalie Doruijter, marketingmanager De Arbeiderspers en Signatuur, 
telefoon 030 2470473, nathalie.doruijter@apawb.nl


 

De Arbeiderspers | A.W. Bruna Uitgevers b.v. is onderdeel van WPG Uitgevers. WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep van multimediale bedrijven in Nederland en Vlaanderen, gericht op het rendabel uitgeven en exploiteren van relevante, kwalitatief hoogstaande producten en diensten die schoonheid en inzicht verschaffen. Tot de kernactiviteiten van WPG Uitgevers behoren het uitgeven van boeken voor de algemene markt door de uitgeefhuizen De Arbeiderspers/A.W. Bruna, De Bezige Bij/Balans, Em. Querido’s Uitgeverij en WPG Uitgevers België, het uitgeven van tijdschriften (onder meer Vrij Nederland, Opzij, Psychologie Magazine, De Liefde, J/M, Happinez, Runner’s World en Voetbal International) en het uitgeven van leermiddelen voor het primair onderwijs door Uitgeverij Zwijsen. www.wpg.nl

PERSONALIA

Diana Gvozden is acquirerend redacteur bij de nieuwe uitgeverij Hollands Diep. PERSONALIA

PRIJZEN

Salman Rushdie wint Hans Christian Andersen-literatuurprijs. PRIJZEN 

Boekblad is een uitgave van MYbusinessmedia.
© 2014 www.boekblad.nl - alle rechten voorbehouden.